Δεδομένα

Συμπεριφορά ιδιοτήτων κηρόπανου KeroTherm (photos) με δοκιμή άνευ κυψέλης σε ακραίες συνθήκες.

 

Η δοκιμή του κηρόπανου KeroTherm έγινε (σε σύγκριση με κοινό βαμβακερό κηρόπανο) , για την διαπίστωση της αποτελεσματικότητας των ιδιοτήτων του,άνευ κυψέλης.

 

 

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 
 
 
 
 

1)Η κατάψυξη, χρησιμοποιήθηκε ως εξομοίωση με τις αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος (στην δοκιμή, η αρχική θερμοκρασία είναι  -19,3 βαθμοί Κελσίου , αλλά εν συνεχεία αυξήθηκε στους -29 βαθμούς Κελσίου και εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος της δοκιμής)

2)Η βύθιση σε νερό, ουσιαστικά προσομοιώνει τις εξής σταδιακές συνθήκες στο κηρόπανο όταν αυτό εφαρμόζεται στην κυψέλη :

   -υγρασία
   -σταγονίδια από υδρατμούς
   -παγετός (από 0 βαθμούς Κελσίου και κάτω)


3) Η δοκιμή , εμπεριέχει ακραίες συνθήκες όπως :  

Α)Πολύ ακραίες αρνητικές θερμοκρασίες, που σπάνια εμφανίζονται σε περιοχές όπου ξεχειμωνιάζει το μελίσσι.

Β)Η ποσότητα νερού  που χρησιμοποιήθηκε , δεν συναντάται ΠΟΤΕ σε κανένα κηρόπανο τοποθετημένο στην κυψέλη. Επιπλέον, κανένα κηρόπανο από τα δύο στην δοκιμή δεν στύφτηκε παρά μπήκαν και τα δυο στην κατάψυξη ώς είχαν διαμορφωθεί μετά την βύθιση τους.

 
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
 


Με την εξαγωγή των δύο κηρόπανων από την κατάψυξη και σε ακαριαία εναπόθεσή  τους από θερμοκρασία -29 βαθμών Κελσίου (σε αυτή την θερμοκρασία παρέμειναν τα κηρόπανα για 24+ ώρες) σε θερμοκρασία δωματίου (+24/26 βαθμοί Κελσίου) , το κηρόπανο Κerotherm εξάτμισε σε ποσοστό 100%  όση ποσότητα νερού είχε απομείνει μετά  την αρχική  βύθιση και πριν την εισαγωγή του στην κατάψυξη , σε διάστημα 1 ώρας και 30 λεπτών. Μετά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, το κηρόπανο KeroTherm, ήταν στεγνό χωρίς να έχει αλλοιωθεί η μορφή του, ενώ το άλλο κηρόπανο εξακολουθούσε να είναι εξολοκλήρου βρεγμένο.


Να σημειωθεί , ότι στην δοκιμή απουσιάζει η εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης η οποία σαν θερμή αέρια μάζα έχει φορά προς τα επάνω, την οποία το κηρόπανο Kerotherm την χρησιμοποιεί για γρηγορότερη εξάτμιση, κρατώντας ωστόσο ταυτόχρονα την σταθερή εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης.
 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

 
 


Με δεδομένη την ακραία χρήση νερού και θερμοκρασιών που έγινε στην δοκιμή, η οποία δεν συναντάται ποτέ σε κηρόπανο που χρησιμοποιείται στην κυψέλη - ,  το κηρόπανο KeroTherm ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαδικασία εξαέρωσης και στεγνώματος σε μιάμιση ώρα.

Στις πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στις πραγματικές συνθήκες υγρασίας και σταγονιδίων, το κηρόπανο keroTherm  συγκρατεί στην πλευρά που "κοιτάει το καπάκι" την όποια υγρασία και σταγονίδια που με την πήξη γίνονται πάγος , και ταυτόχρονα τα εξατμίζει ενώ η πλευρά που εφάπτεται στα πλαίσια, παραμένει σταθερά στεγνή.

 

Το ως άνω κείμενο, εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ 

..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€